Okey jag har faktiskt sett Piadina på Montis i gallerian i Stockholm men 79 kr? Hallå? Här pröjsar jag mellan 2-4 euro för samma sak.
Så vad ska alla ni svenskar där hemma göra för att inte gå miste om denna läckra rätt?
Jo ni ska laga era egna piadinor, precis som min piadina-frälsta tvillingsyster gjorde igår. (Hennes bilder).
Recept från matklubben.se.
Italiensk piadina
För 6 personer. Ett läckert litet bröd från Italien som är väldigt lätt att göra.
Bröden gräddas i stekpanna och behöver inte jäsa, då bakpulver används.
Bröden gräddas i stekpanna och behöver inte jäsa, då bakpulver används.
Ingredienser
3½ dl vetemjöl special½ tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör eller margarin, ev flytande margarin
1 dl rumstempererat vatten
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller matberedare med plastkniv.
Smält matfettet eller använd flytande margarin. Blanda matfettet med vattnet och häll ner detta i mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 delar. Kavla ut varje bit till en tunn, rund kaka, ca 20 cm i diameter.
Grädda bröden i en medelvarm och torr stekpanna, använd gärna en gjutjärnspanna, som ger en jämn värme. Hetta upp den torr, utan fettillsats. Ett bakpulverbröd jäser och gräddas snabbt och behöver bara gräddas en kort stund, ca ½ minut på var sida. Lägg bröden ovanpå varandra så håller de sig varma och porösa. De är godast att servera genast.
Servera bröden tillsammans med parmaskinka, salami, mozzarella och ruccolasallad.
Smält matfettet eller använd flytande margarin. Blanda matfettet med vattnet och häll ner detta i mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 delar. Kavla ut varje bit till en tunn, rund kaka, ca 20 cm i diameter.
Grädda bröden i en medelvarm och torr stekpanna, använd gärna en gjutjärnspanna, som ger en jämn värme. Hetta upp den torr, utan fettillsats. Ett bakpulverbröd jäser och gräddas snabbt och behöver bara gräddas en kort stund, ca ½ minut på var sida. Lägg bröden ovanpå varandra så håller de sig varma och porösa. De är godast att servera genast.
Servera bröden tillsammans med parmaskinka, salami, mozzarella och ruccolasallad.
Suveränt va? Varsågod allihopa. Låt mig veta om ni testar, är superintresserad av resultatet :)
Du borde skrivit att jag anväönde vetemjööl special fullkorn!
SvaraRaderaMen tack för credden sisstah!
Ser jätteläckert ut! :D
SvaraRaderaOj förlåt syster, HÖRRUP ALLIHOPA hon använde Special fullkorn :D
SvaraRaderaMMMMM, magen kurrade till!
SvaraRadera