fredag, september 04, 2009

Allt är verkligen inte en dans på rosor

när man ska prata business på italienska, med italienare och man själv inte talar perfekt italienska. Varje gång mina projekt går framåt blir jag motarbetad känns det som. Jag har både underbara kollegor och de som verkligen går mig på nerverna.

Nej de är inte elaka, det är ingen mobbning, de är bara trångsynta och kan inte se min sida av saken! Jag försöker förklara, förklara och förklara, men bara för att de har arbetat här "såå länge" och vet hur "man ska göra" dvs. som man "alltid har gjort". Sedan är det absolut inte till min fördel att jag dessutom är en ung tjej.

Jag är lite uppretad och måste skriva av mig bara. Varje gång jag får en order så känns det som om 2 kollegor specifikt blir uppretade, för att det innebär lite arbete för dem. "Men varför säljer man en produkt om man inte kan erbjuda den då?" frågar jag mig själv. Varför satsar man stenhårt på Sverige om man inte vill leverera till Sverige? Bara för att Sverige kräver några specifika saker som skall ändras..

Men framförallt, varför anställer man mig, jag som jobbar häcken av mig med att sälja, marknadsföra, resa runt, övertyga, behålla en bra kontakt, administrera, justera, översätta, fixa logistiken, packningen och ordrarna om man inte vill satsa? När jag nu börjar håva in resultatet av jobbet; dvs leveranser som skall ut - kommer de och motsätter sig..???

Äh lite frustration såhär innan lunch på en fredag. Jag behöver ett break från vissa av dessa människor. Det som stör mig framförallt är att man inte lyssnar, man lyssnar bara på chefen.. det liksom är ingen idé att lyssna på andra? Andra kommer inte med bra förslag och idéer? Speciellt inte unga tjejer från Sverige..uppenbarligen.

Äh får mig bara att kämpa hårdare. Jag vet att jag inte bara är ung, utan helt osannolik på min plats i några av dessa personers ögon. MEN jag blev anställt, och har folk som tror på mig (och ger mig mer och mer ansvar för varje dag) så jag ska nog visa dem.

Så... quindi dovrebbero imparare a farsi un piattino di CA**I SUOI...

(okej nu var jag kanske barnslig, men när ska jag annars ha tillfälle att använda det uttrycket?)

10 kommentarer:

 1. En kram!! och tänk på att det är dom som är trånsynta och dumma,låt dom inte dra ner dig! dom vet helt enkelt inte bättre!!Cleo

  SvaraRadera
 2. Kòr bara pà! Har aldrig fàtt motstànd pà detta vis hàr, bara av tvà "under" mig som vàgrat fixa behòvliga saker. Men efter nàgra vàlvarda ord har allt skett pà tvà dagar. Skrev lite vagt om det i inlàgget "liknelser fungerar". Sen kommer du att stòta pà MYCKET avundsjuka. Du verkar vara en pà-G tjej. Detta gàller àven Sverige! Kòr bara pà och skit i dessa Cretini! Jag har t.o.m. ràkat ut fòr en mobb som skulle se till att jag skulle fà sparken nàr jag kom hem fràn semestern...fick 12%lònefòrhòjning istàllet! yey!

  SvaraRadera
 3. =>Cleo, tack för stödet :) Ska verkligen försöka att inte ta åt mig!

  =>Johanna, u go ragazza! Grattis till löneökningen och det faktum att han inte lyckades ta ifrån dig ditt jobb. Jag är ganska säker på att du pratar bättre italienska, och de hjälper säkert mycket. Sedan har du ju mer arbetslivserfarenhet och är lite äldre, och här i Italien är ju sådana punkter som ålder myyycket viktiga i arbetssammanhang - så de kan ju vara anledning till att du inte möter samma sorts motstånd.. men men ny tag och tack för på g-kommentaren, den värmde :)

  SvaraRadera
 4. Mobb-Motstàndet fick jag i Sverige. Och hàr pà Sicilien kan en 31-àring f.f. vara lite ragazzina. Men sànt skiter jag i.

  SvaraRadera
 5. Vad väntade du efter ? du är ung, du är inte italiensk... typiskt.

  SvaraRadera
 6. =>Johanna, haha om en 31-åring är en ragazza så är jag ju en bebis ;)

  =>Ale, jo jag hade inga förväntningar alls. Hur ska jag veta hur det fungerar på italienska företag om jag aldrig har arbetat på ett sådant? Men nu VET jag mer däremot.

  SvaraRadera
 7. Absolut, men jag förväntade det, tyvärr...

  SvaraRadera
 8. Hang in there sistah! Du är bättre än dem och det kommer visa sig! Löv u! :)

  SvaraRadera
 9. Kämpa Mirrelicious, you can do it!

  SvaraRadera
 10. Måste vara jobbigt att gå till jobbet och känna sig motarbetad. Jag tror inte du är ensam vännen. Vi ynngre personer anses alltid vara mindre kunniga osv. Visa dem att du fanimej är minst lika bra som de, OM INTE BÄTTRE! Jag kan känna igen mig i din situation då man bara jobbar med gamla ingrodda kollegor som funnits där sedan begynnelsen.
  Puss från Booty (som alltid tror på dig)

  SvaraRadera