onsdag, september 23, 2009

Al lavoro senza motore..

Ni vet vår miljödag då alla dessa italienare (som aldrig går) var tvungna att ta sig till jobbet utan bil?

Ja, jag hade mina misstankar och förväntningar igår när jag promenerade till jobbet med Celia. Jag hade ju hört alla gnälla.. "åhhh tåget..åhh smutsigt, åhh aldrig i tid..." och misstänkte att de fletsa ändå skulle ta bilen!

Men se där! Det var ju jättefå bilar på den vanligtvis överfulla parkeringen!! Är ni inte imponerade? (och kolla vilken omgivning parkeringen har...)Det roliga är att mina medkollegor kom jätteförsent och "var tvungna" att sticka tidigare för att ta tåget. Enligt dem är det därför det är omöjligt att åka tåg, för att de skulle aldrig kunna fixa 8h annars. Jag tror bara att de passade på att dra en vals för att förkorta arbetsdagen, de hade ju varit så duktiga som åkt TÅG till jobbet....


Strunt samma, var lite kul att de flesta offrade sig. Hörde dock folk gnälla hela dagen om hur tidigt de hade fått gå upp, hur mycket de offrat sig osv. Hör de mig gnälla? Nej, aldrig. Sedan åt vi en stor lunch tillsammans och alla verkade glada och nöjda, tills de drogs igång med allt gnällande igen.

Vet ni, jag var imponerad och glatt överraskad över att så många kom till jobbet utan bil men HALLÅ jobbigt är det faktiskt inte. Enligt vissa hade de gjort århundradets grej, som om de förtjänade Jerringpriset typ! Aiuto!

Ta bilen då för tusan så jag slipper gnället...

4 kommentarer:

 1. Hahah vilket guldställe du jobbar på syrran! :D

  SvaraRadera
 2. Ja, beròm ska de ha fòr all uppoffring. "Gnàllet" àr en specialitet pà italienska menyn..

  //Jojo, Sicilien

  SvaraRadera
 3. Himla imponerande att sà mànga verkligen gjorde som de skulle. Undrar vilka de var som inte gjorde det... Cheferna kanske...? ;-)

  SvaraRadera