fredag, september 04, 2009

Hur hamnade jag framför datorn?

Det här är ett sådant där typexempel då man ej bör sitta framför datorn. Klockan är ändå snart halv två och det är jobb imorn, och det är inte så att jag sovit dåligt utan jag kom hem precis. Kom hem med en massa nytankad musik i usb-minnet "Jag ska bara föra över de till mobilen så jag kan lyssna på de imorn, och jag ska bara vänta på att varmvattenberederen har värmt vattnet...och jag kan ju uppdatera bloggen också..." Gaaawwwd. Aiuto!


Så nu sitter jag här efter en mycket trevlig kväll i Sondrio, la capitale di Valtellina. En stad som är större än Morbegno helt klart. Tog kaffe med kollegor efter jobbet och skulle iväg och springa, blir ivägtvingad till Sondrio för att se L'era glaciale 2 (Ice age) istället. Först skulle Celia och Stefano med, men Celia bailade i sista stund. Så det blev jag, Stefano, Stefanos brorsa och hans två vänner Nicco och en tjej från Rom (så uppmärksam är jag på namn). Det blev middag, salsicia, galbanino, aubergine och massa andra härligheter som Stefanos brorsa lagat till, samt lite biscotti och kaffe efter maten. Vi kanske började äta 21, snackade och tiden flög. Började titta på filmen klockan halv elva (!) och så tog den slut där någon gång efter tolv. Fick sjuts hem och så sitter jag framför datorn nu??


Ibland gör man inte de bästa valen direkt. Supertrevligt har jag i alla fall haft. Alltid kul att träffa nya människor och hela bunten var över 30+ (Stefano 29 dock) och det är ju lite extra intressant egentligen. När hänger jag med folk över 30 hemma i Sverige..? Aja kanske inte är någon big deal direkt heller.. men jag är trött och tankarna vandrar iväg lite.

Somnade dock under filmen och minns absolut ingenting av vad som hände efter en halvtimma. Så det är ju bra; jag blir ditbjuden för att se film och jag somnar. Sweet. Fast jag sa efteråt att jag trots allt var vaken under det viktigaste; när vi käkade, tjattrade och drack kaffe. Quando abbiamo mangiato, chiaccherato (som jag ej kan stava) e bevuto il cafè!
Nu blir det god natt!

5 kommentarer:

 1. Åh vilken trevlig kväll du måste ha haft min kära sistah!

  SvaraRadera
 2. I Italien kan man ungàr oavsett àlder, vilket àr underbart. I Sverige àr det mer àldersinrutat. Underbar kvàll du haft! Tànkte om du vill làgga din mailadress direkt i "Italienbloggarna". Jag vet att du har en i denna blogg...Kram

  SvaraRadera
 3. Li, Ja det var skoj helt klart :) det är dock svårt att hänga med i alla slang och så.. men det tar sig!

  Johanna, jahaaa! Jag var lite trött igår ;) Okej då kör jag på det kortet då!

  SvaraRadera
 4. Fòrsòkte kommentera igàr men kommentaren kom visst aldrig fram sà jag ger det ett nytt fòrsòk :) Jag àr ju ny pà det hàr, men skam den som ger sig! ;)Hoppas du inte àr alltfòr tròtt pà jobbet idag... Kanske var tur att du sov lite under filmen :-)

  SvaraRadera
 5. =>Så tänkte jag med :) var ju vaken under de viktiga delarna som sagt!

  SvaraRadera