torsdag, oktober 29, 2009

Jag måste bara skriva av mig lite.

Det är ingen lätt match att jobba i Italien som ung tjej, med chefer som har barn i samma ålder. De jämför allt med sina egna barn och tror att mina erfarenheter går att jämföra med sina ungars erfarenheter! Jag ligger ju miltals före dessa bortskämda italienska snorungar ungdomar som får allt de pekar på och aldrig jobbat en enda dag i sina liv.

Så hör jag att ryktet har spritt sig att t.o.m Miranda har börjat fundera på bil. Över-aktiva Miranda som alltid går. Min kollega hörde konversationen mellan cheferna "Jaa.. nu har Miranda börjat fundera på att köpa sig en bil, jag som trodde att hon skulle promenera hela vintern ju!" "Haha ja du vet hur det är med första lönen, då ska man ha bil direkt". 

När jag hörde det gick jag i taket. 1) Jag ska inte ha bilen för att ta mig till jobbet, jag ska fortfarande gåååå 2) Vadå första lönen??!!! Alltså förminska mig bara till en liten skitunge flicka som fått sitt första jobb.. 3) Hur horribelt dålig koll har de om de tror att det här är mitt första jobb? Varför fick jag då ens jobb här?
Okej visst dessa 2 chefer har noll koll, jag jobbar ju med min "chefskollega" mest (det var han som anställde mig) men det stör mig uti fingerspetsarna ändå. Ägaren säger "gumman" till min 30-åriga kollega, eller figliola dessutom.

Jag går inte att jämföras med en 20-årig italiensk tjej, JAG VÄGRAR!!! Jag har fan gjort mer än de flesta 30-åringar här! Helvete vad störd jag är.

Det är alla små saker liksom.. jag kan inte ta det. Mina kollegor kan acceptera att bli kallade "ragazza" eller "figliolo" eller höras skämtas om de som om de vore småungar (alla över 30) men jag tar det bara inte. 


Nog för att jag trivs med mitt jobb, men jag blir bara sådär överstörd när de tror att de har "givit mig mitt första jobb och min första lön", varit så barmhärtiga att de givit en liten flicka chansen att köpa sig sin egen bil. Tusan, tjänade ju för tusan mer pengar på mitt förra jobb! & det är inte de här lönerna jag kan köpa bilen för. Herregud...!


12 kommentarer:

 1. Brukade säga: Det är ditt misstag att jämföra en svensk med en sicilienare. Mitt liv går framåt!
  Behöver inte säga det något mer.

  Ju mer de pratar bakom din rygg, desto bättre. Då vet du att du är ett "hot!" Kill them with kindness och välvalda svenska ord. De kommer aldrig i kapp.

  Blink, blink från Sicilia.

  SvaraRadera
 2. Haha tack för kommentaren Johanna, livade upp "Mitt liv går framåt". Jag tänkte nyss "Aja 6 mån, god mat och varmt land - sen drar jag till den bättre verkligheten.."

  Hot eller hot.. alltså jag blir bara så frustrerad, jag har så svårt att svälja och gå vidare. Vill hojta till och säga ett par väl valda fula italienska ord istället.. ;)

  SvaraRadera
 3. men guuuu va störigt! förstår dig precis!

  ida

  SvaraRadera
 4. Ida, jag kommer så att behöva prata ut med dig ;)

  och förresten ska bli SÅ kul att komma!

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också gå i taket! Synd att de inte själva fattar vilken resurs de har att tillgå =)

  SvaraRadera
 6. Jag håller helt med vad Johanna skrev. Ta det som en komplimang istället för att bli arg. De försöker ju bara att förminska dig för att annars måste de ju erkänna att du är mycket bättre än deras barn.

  Spar på det och lägg fram dina tidigare erfarenheter vid ett lämpligt tillfälle, så får du det sagt för din egen skull.

  Kör hårt tjej! Kram

  SvaraRadera
 7. Åhh!! Fan syrran du e så mycket bättre än alla de där idioterna!

  Älskar dig så mycket, puss!

  SvaraRadera
 8. Du har gjort så mkt mer än vad jag har gjort och ändå är jag 36 år :).

  Kör på bara !!

  SvaraRadera
 9. =>Linnea, vad fint sagt! :)

  =>Helly, du har rätt, men det är svårt. Tänk om det aldrig blir tillfälle osv.. men ni har rätt. Nästa gång jag ser de ska jag peppa mig "jag är grymmare än era barn" haha ;)

  =>Li, tack syster yster du är också bäst :)

  =>Tack Marie för kommentaren, och du får du inte underskatta dig själv heller, kan jag inte tänka mig! :)

  SvaraRadera
 10. Jag säger ofta samma sak, jämför inte mig med en svensk, jag arbetar mer! ;P Anyway... det är vanligt att prata bakom rygg, det händer i hela världen. Du borde veta vad några av mina gamla svenska koller sa om mig... eftersom jag arbetar 10-11 timmar per dag, kommer på jobb i helg, gör mer, who cares?

  Om Italien : tyvärr det är så. Om man vill arbeta där, måste man acceptera det. Take it or buy it, you can change to society. Jag och 85% av alla mina vänner arbetar och bor utomlands ; )

  SvaraRadera
 11. alessandro har rätt det är anorlunda här. jag har vänninor som är vetrinärer och advokater deras manliga kollegor försöker alltid med lilla gumman osv. bara att inte bry sig och visa dem vem som kan jobba.Jag är i luven på mina kollegor och överordnade ofta det är mycket skällande , men det är också normalt och blåser över det betyder inte så mycket och är inte så illa som det låter.jag är rak och ärlig och gör mitt bästa det funkar bäst i längden vart man än är. Och skitsnack finns i Sverige och andra länder också,det är lika överallt. ibland kan man ha tur att komma någonstans där allt flyter men det min vän är väldigt sällsynt..

  SvaraRadera
 12. Har sovit pà saken och ska beràtta att en kolleaga t.o.m. tagit strypgrepp pà mig fòr att jag fick chefsjobbet och inte hon. Detta hànde i Sverige! Hon jobbar f.f. deltid...Kan vàl ha vissa orsaker. Polisanmàlde inte, sa inget till VD...hon lider med sig sjàlv!

  Ju hògre upp pà toppen du kommer. Desto mer blàser det!

  SvaraRadera