torsdag, oktober 15, 2009

Jag fryser och fryser. Jag fryser hela tiden i Italien. Förutom när jag promenerar och springer i högt tempo.
Skillnaden mellan att bo i Italien och Sverige är att här fryser du både utomhus och inomhus när det är kallt. I Sverige fryser du bara utomhus. Det är mycket, mycket bättre!

Helt ärligt, jag sitter med vantar på kontoret. Jag är en isglass. De senaste dagarna har alla väntat på att värmen ska sättas på, och vi har gått runt och längtat. Jag har gått runt och frusit. Så idag, så skulle värmen på; men vad händer? Jo det kommer bara kall luft! Hjääälp. Det är aircondition, och den går inte att stängas av?!

Hela kontoret går runt och fryser, inte bara jag. Jag som är van vid 20 grader inomhus lider verkligen. Idag var det kallt i morse också, bara 5 grader.

Shitt hur ska jag överleva vintern i Italien? Jag har fortfarande ingen värme i min lägenhet, skall sättas på strax tror jag. Det är inte jag som sköter det, utan fastighetsskötaren. Herregud så galet.. Jag kommer att åka hem till Sverige för att det är FÖR kallt i Italien.

De senaste nätterna har jag sovit med dubbla täcken, filt & tjocktröja. Värmen måste på snart! Bor ju också i den gamla delen av staden = inte den bästa isoleringen.

& de säger "men du är ju van!" "du är ju svensk hallå" och jag försöker förklara att jag har aldrig frusit så mycket som jag har frusit i Italien. Oförståeligt förstås.

Sådär, det var mitt desperata "Jag fryser ihjäl" - inlägg..

13 kommentarer:

 1. Jag fòrstàr dig. Investera i en liten "Stufa" det gjorde jag och den vàrmer gott under skrivbordet :)

  SvaraRadera
 2. det är en fråga om klimattyp, beror helt på orografi och luftfuktighet :) hälsa det från lilla meteorologflickan.
  sitter just nu och klimatklassificerar afrika, ca70stationer, femtielva olika val och ett gäng fina färgpennor. börjar efter 6timmars slit närma mig slutet!

  SvaraRadera
 3. Hehe tack för tipset Helly man jag jobbar i ett kontorslanskap och jag tror inte jag får dra in en sån här :(

  Elin, lilla väderflicka (sorry, är det en föroläpning? inte menat så iaf) du kan ju det där! Så vad ska jag göra, flytta till Afrika? Vilken station är bäst? :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Helly. Du kan nog få ta in en liten sådan på kontoret. Stufan är mycket bra. Har hemma och det går snabbt!

  Hem: Köp en fleecepyjamas och inneskor med mjuk gummisula.

  Och säg rakt ut att inomhus har vi värme, kan gå med t-shirt. Ute är en annan sak. Här fattar de nu.

  SvaraRadera
 5. fast.. det är bättre för miljön! plus svårare med uppvärmning då stenhus håller värme sämre än trähus. själv brukar jag få bronkit i italien. vad är bronkit sa du? det är sån där sjukdom som krösamaja fick när hon bodde i fattigstugan i lönnerberga typ. trodde jag hade brutit revbenen första gången. nu vet jag.

  SvaraRadera
 6. Men baby då!! INte frysa :(

  Kunde inte svara tidigare - satt på föreläsning..

  SvaraRadera
 7. =>Ang stufa, jag måste ha kollat fel. Sökte på stufa och hittade kaminer. Eller finns det ngn mindre variant?

  Fleecepyjamas, låter mumsigt! Passar bra till mina ulftofflor. och ang italienarna här, de lyssnar inte så bra. Tror att vi bor i is-slott däruppe...

  =>Ida, AIUTO?!! Det låter ju superläskigt...vi får hoppas du slipper i vinter, så att det inte stör vår maratonsatsning :)

  SvaraRadera
 8. =>Li, brrrrrr... men jag överlever :)

  SvaraRadera
 9. sÅ ÄR DET JA jag fryser ihjäl i algeriet på vintern,isoleringen finns inte...alla sten golv och smedjärn trappor och möbler är iskalla....och vintern är faktist väääldig lång söderut med om man ser det så!!
  Och vad nu 20 grader inomhus?? minst 23 ska det vara!!! Cleo

  SvaraRadera
 10. Jag håller med!!! Jag är inte kallt i Sverige, så skönt inomhus, men i Italien är det så kaaaalllltttt hemma! Du kan köpa en "stufa elettrica", men det ska bli dyrt med el. Och i norra Italien är hus varmare än i södra delen hehehehe

  SvaraRadera
 11. Cleo, haha MINIMUM 20 grader såklart, helst 25;D

  Ale, haha bra att du förstår! För mig måste ett hem vara varmt och mysigt, i Italien känns det som om man sitter ute på en veranda när man är i köket :(

  SvaraRadera
 12. Visst har du hört mig säga just dina ord "Jag har aldrig frusit så mycket som i Italien" Jag hade alltid långkalsonger, ylletröja och så alltid stövlarna på inomhus (under höst och vinter alltså). Då och då under dagen fick jag ta raska promenader. Det fanns ett underbart fik i Perugia, underbart för att de hade en fantastisk värme, där satt man....
  Sen på kvällarna eldade vi i våran "stufa" som var en vedkamin så kvällarna var rätt ok, men sen började det om nästa dag igen med ett kyligt hem.
  Så ta på dig mycket kläder!!! Sen måste de ju sätta på värmen både på jobbet och hemma snart.
  Sköt om dig gumman!!

  SvaraRadera
 13. Njae, Afrika har jag inte riktigt fått fason på, antigen är det tokvarmt och torrt (med superblött två månader per år), tokvarmt och tokblött, eller som i södra delarna varmt men blött. Jag satsar nog hellre på en varm vecka på typ franska rivierans eller soliga spanien :)
  Eller så får man bli tokrik och flytta runt alltefterson årstiderna ändras.
  Det finns inga dåliga väder, det finns bara dåliga kläder (och uppvärmda hus, haha!).

  SvaraRadera