onsdag, oktober 21, 2009

Ett litet dråpslag

..och ingen riktig käftsmäll som på bilden. Men jag vet inte hur jag ska publicera en "dråpslagsbild". Ett slag under bältet kanske? Vi har härliga varianter på slag i vårt svenska språk.
Nej, men allvarligt talat. Jag som redan var låg igår dessutom. Får ett samtal på jobbet, det visar sig vara lägenhetsägaren. Okej, vad vill han då, kan man undra?

Jo han vill visa en dam lägenheten och undrar om det går bra ikväll (dvs igår kväll)? För det första så hade vi brudar precis lämnat den i en enda salig röra så den såg ut som helvete. För det andra, varför ska han visa lägenheten för en kvinna?

Han förklarade att han ska visa den för en potentiell köpare. Jaha, okej, svarade jag. Då frågar han " EHH tu, quando pensavi di andare?" (Och du, när tänkte du flytta ut?).


(För att förklara så har jag kontrakt tills den sista juli. Men när vi tecknade visste han att jag bara hade jobb till nyår, och därefter var det okej om jag sa 2 månader innan om jag skulle behöva flytta ut eller inte. Jag har ju än inte fått svar från jobbet, så jag har tänkt att jag kommer behöva vara kvar åtminstonde under januari även om jag slutar jobbet. Så jag tänkte kontakta honom i början av november, när jag vet. )

Min fina lägenhet till höger..

I alla fall, jag (lite smått förvånad) sa att jag inte hade fått svar från jobbet, men hade intentionen att fullfölja kontraktet till juli. Lite förvånad blev han nog också, men frågade återigen om det gick bra att komma ikväll. Jag styrde om det till klockan 18 imorn (torsdag) istället.

Sedan satt jag där lite smått chockad och tänkte att om jag inte får bo i min älskade lägenhet, då flyttar jag minsann hem! Enligt kollegor så måste han dock fullfölja kontraktet och jag ska få bo kvar även om han säljer lägenheten. Jag är inte lika säker.. alltså om jag hade 2 mån uppsägning så borde han väl helt rimligt också ha det..?

Jag har iaf satt en kollega på att lusläsa kontraktet så ska vi se. Kontrakt betyder ju faktiskt något i norra Italien tack och lov ;) Hur mycket vet jag dock inte..

Ja.. fortsättning följer. Enda positiva är att jag tvingades städa igår.

Något som kan mer om sånt här ( i Italien ) ? Svenska regler hjälper ju aldrig. De har ju alltid sitt eget sätt att hantera saker.

4 kommentarer:

 1. Pà Sicilien gàller ett kontrakt. I norra Italien vet jag inte. Hàr àr de vàldigt ràdda att bryta ett kontrakt fòr de vet att advokater kopplas in.
  Nàr jag ska gòra ngt, har jag en konsulent som ser igenom allt innan jag ska skriva pà...i framtiden.

  Ex: Rics mamma hyrde ut lght i ett àr. Killen bor inte kvar, men màste betala till nàsta sommar ialf. Hon kanske kan vara schysst att hyra till ngn annan. Men hon har inte bràttom med det eftersom han màste betala. Bryter han kontraktet blir han skadestànds skyldig.

  Sàhàr fungerar det i Ragusa ialf.

  SvaraRadera
 2. Okej. Det är väl både goda och dåliga nyheter för mig. Min kollega kollade kontraktet, det är vattenätt för mig till juli nästa år. Dealen om 2 månader gjorde vi utanför kontraktet. Problemet som kan uppstå är att jag inte vill flytta ut, och då måste han gå med på att jag stannar. Om jag sedan inte får förlängt eller vill flytta ut kräver han att jag stannar till juli, eller betalar till juli. Har jag rätt?

  Helvete. Det kan faktiskt bli ett rejält problem om jag inte får förlängt och han kräver att jag betalar. Revisor.. bra idé..

  SvaraRadera
 3. Ett muntligt avtal om 2 mànaders uppsàgningstid = du màste med stor sannolikhet betala hela tiden ut. Dàremot kan han inte tvinga dig att flytta innan kontraktet gàr ut.

  Men har han sàlt, kan du sàkert efter òverenskommelse komma ur innan. Se bara till att fà det svart pà vitt innan du flyttar ut.

  Se om kommunen har en "consulente" pà avtalsfràgor.

  SvaraRadera
 4. Jag har börjat inse det nu. Att även om jag vill komma ur så kommer jag inte ur om jag inte bibehåller en bra relation med uthyraren.

  Jag måste helt enkelt veta så snart som möjligt om jobbet, för att på så vis kunna lösa det på bästa sätt..

  Det är faktiskt inte så enkelt att komma ensam utan koll på avtal och sånt. Ibland är jag för godtrogen dessutom, men det ska väl gå bra får man hoppas.

  Å ena sidan är jag rädd för att tvingas stanna å andra sidan är jag rädd för att åka ut.. haha herregud vilket knäppt problem.

  SvaraRadera