söndag, oktober 25, 2009

Bormio

Har haft en grymt lyckad lördag tillsammans med Silvia! Underbart!


På väg upp mot Bormio och thermerna! Che balla città ;)


Upp på höjden, där nere ser ni även vitrockarna i full färd att relaxa sig! Vi med! Kom direkt från en förfriskande härlg bergspromenix!


Vi hann med en härlig sväng till Bormio innan. Vacker och perfekt dag för äventyr ;)

Nu är vi ungefär 2000m.ö.h

Krävs paus ibland också, och fick testa den famosa salame al ciocholato (?) och kolla, choklad på mjölkskummet! Yeah baby


Mycket vacker och sevärd stad, som även erbjuder skidåkning snart, så då blir det att återvända. Men dagens ändamål var thermerna, vida kända bassänger som omges av mäktiga italienska berg. Det blev även härlig ångbastu, torrbastu, lite bubbelbad m.m.!

Efter 10 h utan mat (från brunch kl 10 till klockan 20 på kvällen) så krävdes ett skrovmål!

Vi svängde in på en liten pittoresk trattoria som ägdes av ett par italienare. Först blev det typiskt valtellinesiskt, från trakten; pasta med kastanjer.. och massor av ost, och massor av smör. Himla gott men lite pesante, tungt kanske ;)



Lite härligt tilltugg i form av breasola, crudo och annat kallskuret, till det bröd och tillagat grönt.

EFTERRÄTTSBORDET


Tänk vilken svårighet att välja.. vad ska man välja?? När det finns så mycket, och den italienska kvinnan kör ut hela efterrättsvagnen och säger; välj, välj eller så ger jag dig av allt! Haha mycket frestande ;)
Så det blev två olika sorter till slut :) Utsökt! Middagen, 22 euro styck! Molto bene!



Allt som allt en grymt härlig dag med Silvia. Shitt vad jag tycker om henne, och vi har så mycket att prata om, känns tråkigt att hon ska till Australien och plugga, men det får man väl unna henne.. tror jag ;) men först så ska hon faktiskt till en italiensk kompis i Umeå i slutet av November, och om inget strular till sig ska jag också vara i Sverige då så vi ska nog ornda en Stockholmsdag hoppas jag.
När hon visar mig alla dessa underbara ting ur hennes vardag så måste jag ju visa vad vi har att erbjuda, eller hur? Har någon tips på vad en italienska skulle uppskatta i Stockholm? ;D

2 kommentarer:

  1. Mycket vacker natur, mycket mat, mycket prat, och trevligt sällskap, det verkar ha varit en rätt härlig dag :)
    Puss och kram och god natt (tur att vi får en extra timme inatt eftersom vi går över till vintertid, klockan är 01.42)

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar dag! Norra Italien är så annorlunda. Kul att se bilder.
    Vasamuseet har fått många att tappa andan.

    SvaraRadera