tisdag, oktober 27, 2009

Bil

ag tror att jag har bestämt mig för att skaffa en bil nu.

Jag är ju i grund och botten motståndare till bil och hävdar alltid att man klarar sig utan.. men har insett, att om jag verkligen skall kunna leva här fullt ut MÅSTE jag ha en bil! Hur läskigt jag än tycker att det är på vägarna är det inte värt det att vara isolerad på en liten ort utan transportmöjligheter. Jag är inte den som frågar kollegor hela tiden.. och jag undviker att åka med om det skall drickas då jag blir så obehaglig till mods, och inte vill få skjuts av de som tagit några glas osv. Jag blir begränsad helt enkelt.

Sååå.. jag tror att jag ska köpa en bil. Nu behöver jag tips, vad gör man? Det måste väl vara bättre att köpa mig en i Sverige och använda här? Eftersom det bara är för 6 mån tänker jag inte orka bry mig om att registerara och tjaffsa i Italien, utan köper den hemma och kör ner den hit, när jag flyttar, kör jag upp den.

Så jag måste ha en jäkel som klarar 2000km mellan Stockholm - Milano, samt en säker bil (i något annat vågar jag inte köra på de här gatorna).

Jag lutar åt en Saab, vad tycker ni? Jag tar ingen pyttebil för 200 mil, typ Toyota Yaris, omöjligt. Dock vill jag inte ha en gigant att ruscha runt med här. Samt att jag kan noll, nada, niente om de här.

Runt 30.000 - 40.000 kr ? Möjligt? Inte för gammal, som inte har gått för långt?

Aiuto?! Auto.. höhö (för er som fattar).8 kommentarer:

 1. Snaab fungerar alltid, fin på motorväg och varvar inte som andra små baguettbilar från ett visst land :) En 9-3a från 90talet borde väl gå att få runt 20000kr och borde väl hålla? :)

  SvaraRadera
 2. Kolla in blocket!

  SvaraRadera
 3. Du har rätt Elin jag håller med! Stora problemet är väl det där med ´hur långt den gått och så.. är ju förödande om man skulle behöva serva den här ;P

  Har faktiskt kollat på 9-3or, för 900:or känns lite för gamla va?

  SvaraRadera
 4. =>Heei Linnea babe! De var länge sedan :(

  Har kollat blocket som en tok, mer hjälp tack ;)

  SvaraRadera
 5. Beror nog på hur mkt pengar du vill lägga. Och köp hellre av en skötsam gubbe än nån ung kille, saabar är väldigt lätta att fixa själv med och det kan finnas risken att de bilarna fått lekas med lite för mkt på trimfronten. Inte bra om nåt händer på vägen ned, haha!
  Så länge de har blivit välservade så är det nog egentligen ingen fara i skillnad mellan 9-3 och nya 900orna, men har du nån krona till så ta den nyare.

  SvaraRadera
 6. Nej, det var inte alls längesedan, senast igår faktiskt! Läser ju din blogg varje dag =)
  Men jag tyckte det fanns hur många saabar somhelst där ju!

  SvaraRadera
 7. Jag kör med dig gärna till Milano om det är i Jul.

  SvaraRadera
 8. Elin, du har bra koll ju :) och du har helt rätt, jag har blivit itutad; inte för mycket sportbil = felkörd, inte för många/unga förare osv. Låter bra, ska kolla noga på 9-3:orna!

  Linnea, jag tyckte som du "finns ju massor" men antingen har de gått för långt, är för gamla, är för dyra osv hehe :) man vart visst kräsen helt plötsligt??

  Ale, bra erbjudande faktiskt men det kommer tyvärr inte bli i jul, jag har redan bokat flyg samt att jag helt enkelt inte hinner köra ner en bil mellan alla dumma resor. tänkte kolla nu, och köra ner i blrjan av nästa år, möjligtvis direkt efter årsskiftet.. beror på vad som hittats/väglag m.m.!

  SvaraRadera