måndag, december 14, 2009

Uppdatering kring jobb

Vad göra? Vad icke göra? 

Ingen aning. Hade lite ont i magen när jag gick till jobbet idag. Ingen som har kontaktat mig än dock. Jaha men vad vill jag då? Vad vill dem då? Möte idag eller de närmsta dagarna antar jag. Tänker inte ta kontakt än så länge jag inte själv vet var jag står.

Har dock fått höra om en mycket intressant sak; en riktigt glädjande nyhet! Här i Italien får man uppenbarligen 13 månadslöner, varav den 13:e betalas ut innan jul. En extra månadslön alltså! Hur har jag inte vetat om detta sedan tidigare? Här svarade de mig; Va? Har ni inte så i Sverige? 

- Neeeeeejjjjjj!!! Så hör upp alla kära där ute, vad som än händer så får jag i alla fall dels november - lönen (som kom idag) samt min "13:e lön" den 21 december samt december-lönen den 8 januari! Sweet! (Nu verkar jag ju vara världens mest giriga.. men skitsamma, får man vara glad eller ;) 

Min "13:e lön" är inte så stor som en vanlig månadslön eftersom jag bara har jobbat här i 7 månader. Så jag får ca 60% av en vanlig månadslön. Men hallå! Gratis pengar som betalas ut om bara 1 vecka - som jag inte hade en aning om! Bättre än så blir det inte :)4 kommentarer:

 1. Japp, det stämmer. Och efter ett tag, om man jobbar bra, kan du förhandla till dig en 14:e. Femtonde finns inte, men allt går ju. :=)

  SvaraRadera
 2. Glömde: 14:e betalas ut under sommaren har jag för mig...juli...innan semester

  SvaraRadera
 3. Hej Johanna, och sedan har jag hört att det finns banktjänstemän med 17 st ;)

  Haha men alltså jag är fortfarande lite salig.. och supernöjd med mina 60% av en månadslön!

  SvaraRadera
 4. De finns några (för få) anledningar för att arbeta i Italien : )

  Typ... la tredicesima!

  SvaraRadera