torsdag, december 17, 2009

Vita è bella con amici!

Livet är inte bara bra med vänner - utan underbart :) Shitt vilken middag det blev igår! Helt otroligt, jag är mäkta imponerad över Silvias cookingskills, och inte minst hennes egenskap att skapa 50-11 olika saker till en kväll. En annan hade ju nöjt sig med en sak!

Lite aptitretare i form av hemmagjord potatistårta-pizza. Det smakade som underbart nygräddat fluffigt bröd med pizza topping. Sweet.


Sedan lite ostbullar; lite wienerbrödsdeg (vad heter sån deg? svoglia någonting på italienska). Underbart gott i alla fall. Ska tvinga fram recepten ur Silvia sen. Hon kanske kan gästblogga för alla italienska-talande ;)Så vi har redan två bakade grejer. Vad händer? Jo hon kommer in med världens största bricka med hemmagjorda ravioli!!!!!Åh jag blir så hungrig bara jag TÄNKER på vad jag fick äta igår. Alla vi som blev bjudna kunde ju knappt tro att det var sant? Nog för att Silvia är grym i köket - men kom igen?! Vad har vi gjort för att förtjäna allt detta? BUONO!Därefter åker en gigantisk köttbit fram! Visar sig vara fylld kalkon! Utropstecknerna kan inte på långa vägar beskriva den chockade skaran folk som bara häpet tittade på medans Silvia skar upp. Helt klart en vän att behålla... ;)

La tacchina e i contorni..


Glad är ju bara förnamnet!Nej mina vänner.. det är faktiskt inte slut där. Avslutningsvis täppte vi till våra magsäckar fullständigt med citronmarängtårta... och sedan fanns det inget utrymme kvar i magsäcken whatsoever. All cred till Silvia!
Gruppfotografering! Det verkar vara en grej i Italien? Jag sa att jag ville ha en bild på alla och alla bara sällade sig lite fint tillsammans i ena sidan av rummet. Molto bravi ;)
Hade en otroligt underbar kväll med mycket skratt, skämt, utrop, svordomar osv. Det som gör mig extra glad är att de som var med på middagen verkligen är de människor jag tycker mest om här i Valtellina, de som jag kommer att sakna när jag lämnar Morbegno. Det värmde väl lite extra att få ha "alla samlade" så att säga.

Från vänster har vi mig (ser jag inte gigantisk ut förresten? Inte mitt fel att folket här är så små), Stefano, Sara, Cesare, Silvia, Celia och Simona. Sedan att alla deras namn nästan uttalas på samma sätt i början... det är bara ett jäkligt soligt sammanträffande ;)

Ja gott folk, undra när man äter sådär gott igen? (No offense till jullunchen mamma & pappa!)
4 kommentarer:

 1. Pasta sfoglia heter det : ) När är jag bjuden av din vän på middag ? :D

  SvaraRadera
 2. Pasta sfoglia àr det som man ska anvànda om man vill baka julstjàrnor. visst har ni dem i sverige ocksà, stjàrnformade smòrdegsbakelser fyllda med plommonsylt? Fòrsòkte gòra sàna en jul i italien, men missade att det var pasta sfoglia som jag skulle ha. anvànde nàgon annan deg, det blev inte gott.

  SvaraRadera
 3. Men Mirre, wow vilken tjej Silvia är!!! Har löjligt ont i halsen och allting gör ont att äta, men det där hade jag tryckt i mängder!!!

  SvaraRadera
 4. Kollade på bilderna igår. Kommenterar idag när jag smältit bilderna på matkalaset. WOW!!!

  SvaraRadera