tisdag, mars 31, 2009

Mucho god fiskgratäng

Skriver ner så jag kommer ihåg själv!



Sååå god fiskgratäng som jag åstadkom ikväll. Har gjort en liknande vid lite olika tillfällen men idag blev den nog bäst hittils!


2 filéer Pangasius
1 filé lax
1 burk makrill i tomatsås
färdig tomatsås/pastasås
skärbönor
broccoli
gul lök
röd lök
vitlök
inlagd paprikafilé
smör
vetemjöl
mjölk
mozzarella

Börja med att fräsa på löken, skärbönorna och broccolin i en het panna. Ganska stora chunky-bitar. Låt de mjukna till sig. På med pastasåsen (hade inte krossade tomater, annars hade jag gjort egen). Låt koka upp och puttra en stund.



Skär fiskfiléerna i bitar och släng i pannan. Blanda även ner makrillen och paprikafiléer skurna i bitar. Häll ner allt i en ungsform.




Gör en bechamelsås. Värm smör, häll på mjölk och rör ner vetemjöl. Rör hela tiden. Låt koka upp och ha därefter i mozzarella i små bitar. Rör, rör, rör och häll bechamelsåsen på gratängen.





In i ugnen i ca 40min, 225 grader.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset!! Den verkade asgod, måste verkligen testa!!

    vad är skärbönor?:D

    SvaraRadera
  2. Tack baby <3
    Skärbönor är sådana där gröna bönslängder som pappa brukade ha i tomatsås med kött i när vi var små. You get it? puss

    SvaraRadera