Sååå god fiskgratäng som jag åstadkom ikväll. Har gjort en liknande vid lite olika tillfällen men idag blev den nog bäst hittils!
2 filéer Pangasius
1 filé lax
1 burk makrill i tomatsås
färdig tomatsås/pastasås
skärbönor
broccoli
gul lök
röd lök
vitlök
inlagd paprikafilé
smör
vetemjöl
mjölk
mozzarella
Börja med att fräsa på löken, skärbönorna och broccolin i en het panna. Ganska stora chunky-bitar. Låt de mjukna till sig. På med pastasåsen (hade inte krossade tomater, annars hade jag gjort egen). Låt koka upp och puttra en stund.
Skär fiskfiléerna i bitar och släng i pannan. Blanda även ner makrillen och paprikafiléer skurna i bitar. Häll ner allt i en ungsform.
Gör en bechamelsås. Värm smör, häll på mjölk och rör ner vetemjöl. Rör hela tiden. Låt koka upp och ha därefter i mozzarella i små bitar. Rör, rör, rör och häll bechamelsåsen på gratängen.
In i ugnen i ca 40min, 225 grader.
Tack för tipset!! Den verkade asgod, måste verkligen testa!!
SvaraRaderavad är skärbönor?:D
Tack baby <3
SvaraRaderaSkärbönor är sådana där gröna bönslängder som pappa brukade ha i tomatsås med kött i när vi var små. You get it? puss