söndag, maj 17, 2009

Söndag = utflyktsdag!

Idag blev det utflyktsdag!

Gick en "helvetes" väg till Castello. Det var 20min rakt uppåt i skogen. Hade egentligen tänkt gå till den närliggande staden Bellano men jag hittade inte, och så såg jag skyltar om Il Castello. Kan ju vara fint, tänkte jag.

Vilka utsikt det var! Såååå vackert! Sån värme, och så trött efter promenaden! Var tvungen att hämta andan en stund, och jag som trodde jag var vältränad. Men jag är ju inte van vid att promenera rakt uppåt i 26 grader värme.




Intressant póse 1.
Utsikt över Ballagio till vänster, som uppenbarligen ska vara en riktigt fin plats. Tänkte upptäcka den med Markus när han kommer hit i början i juni.



Uppe i tornet. Dit kom jag genom att promenera uppför massa läskiga trappor.. jag tänkte att om jag betalar 4 euro för att komma in och faller i trapporna - då är det en dålig deal.

Staying alive, aight?




Man kunde promenixa ner i någon sorts källare/fängelsehåla. Var faktiskt rent av läskigt. Gick ner och sprang upp, ville inte upptäcka vilka djur som hade bosatt sig därnere.




Här spenderade jag lite tid idag. Läste, solade och tittade på turister. Måste ju få valuta för pengarna.



En liten ödla sprang fram till mig. Vilket fint kort jag fick! Han krälade fram till min fot, och helt plötsligt fick jag för mig att han skulle krypa upp på benet, så då skrämde jag honom så han försvann. Man har ju sett "Föräldrafällan", => ödlefobi.




Inne i kastellet hade de ett par falkar. Stackare som satt hela dagen och blev störda av turister. Hycklare som jag är tog jag också några fotografier.



Sedan var det lite marknad i Varenna. Samma skit som på svenska loppisar men samtidigt lite hantverksfynd. Kul att strosa runt i.



Ajuste. Försökte mig på att promenera till Bellano igen. Så det blev uppför, uppför och uppför igen. Jag pratade med en dam på turistinfon och hon sa att det skulle vara möjligt att gå till Bellano via skogen. Så jag försökte. Fanns lite skyltar och så och sen helt plötsligt försvann de, och ersattes av nada. Så jag promenixade vidare i skogen och kom till en lite större väg. Kul att hitta den här när man svettandes har promenerat 4km i skogen.



Så det var till att vända eller ta den här trappan (???)







Jag vände. Den där trappan var ju bara för konstig och oroande. Hemåt och neråt skogen. "Genade" och gick vilse. Hittade igen, och gick vilse igen. Så länge jag gick neråt så skulle jag väl komma till rätt tänka jag. Bra tänkt. Kom hem alldeles slut efter dagens båda utflykter, och ni som kommer hit kommer att förstå varför. Det tar på krafterna att springa runt som turist när man måste gå på stigar i 90 graders uppåtlutning.


Puss!

4 kommentarer:

  1. Wow, vad fint det ser ut :)! Allt är bra här hemma, har haft en lugn helg på landet och våren är här! Hur har du det?? Hoppas du bor bra och att du trivs på nya jobbet!!

    SvaraRadera
  2. Finns superbilliga biljetter på Ryanair! Jag kommer nån gång, måste undersöka saken... :)

    SvaraRadera
  3. Det går ingen nöd på dig inte :p
    Härligt värre!
    Här i Sverige regnar det och blåser kallt...buhu

    Puss
    /Booty

    SvaraRadera
  4. Booty och Babe!! Kära brudar :)

    Jag glassar lite i solen härborta men jobbar hårt på dagarna. Yess billiga tickets så jag hoppas ni har vägarna förbi, ni är så välkomna (just let me now when) :)

    SvaraRadera