torsdag, november 26, 2009

Giro di Stoccolma!

Idag har det varit en härlig turistisk dag! Start på Reimersholme där vi lämnade bilen, promenad längst med Södra Mälarstrand, förbi slussen, in i Gamla stan och julmarknad, Storkyrkan och de fina gågatorna. Vidare förbi slottet, Kungsträdgården, Blasieholmen (?) där man hittar Grand Hotel och Nationalmuséet, vidare till Skeppsholmen och Moderna Muséet med sin Salvador Dalì - utställning :)

Från Slussen.. Stockholm är ändå bra vackert!


Efter utställningen promenerade vi tillbaka och fikade i slussen, och därefter längst med Hornsgatan till Reimers. Snacka om härligt sätt att se en stad! Tack och lov är Silvia lika förtjust i att promenera som jag är, och hon är även riktigt förtjust i Stockholm.




Här tar vi en Chai Latte på Chokladkoppen i gamla stan. Jag minns när jag hade finfrämmat från Italien för 5 år sedan när det var tvungna att fika på Chokladkoppen för där fick man filtar om man frös - de hade de läst i Italienska Vogue!

 


Gamla Stans julmarknad, en klassiker. Skall nog vara lite snö för känslans skull - inte samma sak när det är klarblå himmel, sol och 8 grader - men vem klagar?!




Medis @ night - underbart. Kom hem nyss efter 11h in giro di Stoccolma. Strax blir det glögg!







2 kommentarer:

  1. Marknaden i Gamla Stan gillas mycket. Dofterna av glögg och pepparkaka mellan stånden. Mmmm...

    SvaraRadera