fredag, september 11, 2009

Certosa

Jag måste tipsa om osten Certosa. När min mamma kom hade hon en sak i sinnet: Hitta den där osten hon åt i Italien för 25 år sedan!

Enkelt? Nja, vi hittade en liknande variant. Den är himmelsk.

Certosa; en färskost som smakar (helt ärligt) som BREDBAR MOZZARELLA! Mums!

7 kommentarer:

  1. Haha, underbart! Låter som min mamma! ;)

    SvaraRadera
  2. Snälla du... de finns otroliga ostar i Italien, måste du köpa den mest "commercial" som finns ? Äkta fabrik grejer ? ;P

    Jag skojar så klart, men prova verklingen äkta ost i Italien, de finns många mera varianter än i Frankrike!

    SvaraRadera
  3. Meehh åhh Ale, amico mio, mobba inte mig nu! Fram med tipsen istället ;D ;D

    SvaraRadera
  4. Mina favoriter är hårda ostar från får, alla sorter är utmärka. Och man kan hitta verkligen speciella saker. Och om du hittar "provolocino di Sorrento", eller någon rökt (affumicato) "caciocavallo" ska du vara i himlen. Eller bara gå till en by och fråga om lokala ostar, du ska inte bli besviken.

    SvaraRadera
  5. Denna hade jag aldrig hört om! låter gott!
    Som Alessandro sa,caciocavallo är hääärligt! Cleo

    SvaraRadera
  6. =>Dai Ale, quindi lo so di che cose scrivere :) ska leta upp någon lokalost, och btw jag är också ett ostfreak. Anche - Certosa ÄR gott :)

    =>Cleo, testa den, lyssna inte på Ale. Seriöst bredbar mozzarella!

    =>LI, när du kommer = frosseri!

    SvaraRadera