lördag, augusti 29, 2009

Pocket espresso - salva la tua vita

När augusti månad intar landet Italien så försvinner allt folk. Alla går upp i rök och lämnar lappar som "Ferie fine 31/8". Jag har ju varit i Sverige så tack och lov har jag inte hunnit hetsa upp åt att ALLT stänger. Men det räcker med ett tillfälle för att jag ska svära riktigt högt.

Tågstationen i Bergamo, jag har varit uppe 9-10h, med bara en kopp kaffe i mig sedan halv fem på morgonen. Cafét är stängt. Baren är stängd och den närmast liggande butiken är stängd..gaaawwd. Hur långt orkar man släpa två stora väskor liksom?


Tidningsbutiken är öppen, TACK OCH LOV, kan handla vatten och en pocket espresso, som seriöst räddar mitt liv (eller åtminstonde mitt huvud).

Vad är det då? Jo en underbar blandning av kall espresso och choklad som man suger i sig via ett sugrör. Tack ferrero ni har gjort mitt liv lite bättre återigen.

Säga vad man vill om priset på 1Euro, det är såklart att en riktig espresso eller capuccino går före, men under gårdagen var ju allt stängt (som sagt) så då är det underbart att dessa små uppfinningar existerar!

5 kommentarer:

 1. Vilken underbar liten sak :) Tror du man kan importera en kartong till sverige? Låter som en perfekt sak att ha i väskan då skolan är riktigt tråkig :P

  SvaraRadera
 2. mmmm det är så gott, också de små chokladbitarna pocketcoffe..det är ju minifika istället för kaffe o kaka..

  SvaraRadera
 3. Elin, shit jag kanske kan göra stålar på dessa genom att langa till hela sveriges studenter? Starta företag ihop, jag skeppar, du distribuerar? ;D

  Italienmostern min! Vi förstår varandra, minifika är finfina grejer det!

  SvaraRadera
 4. MM, jag tror vi är en ide på spåren ;) Är ju trots allt inköp för en liten studentkiosk med kaffe, matlådor och godis som nisch :)

  SvaraRadera
 5. Men hörru, helt ärligt undra om man inte skulle kunna åstadkomma något. Ska kolla om jag kan hitta storpack någonstans :)

  SvaraRadera