lördag, augusti 01, 2009

Matblogg...

...skulle man ju kunna undra om inte det här är ibland? Och jo, det skulle det ju nästan kunna vara också. Men jag tar faktiskt bild på annat också...det händer väl..

På tal om mat;

Jag och Markus dealade om vi skulle äta ute eller inne, och kom fram till att vi skulle få så mycket godare mat (och även valt av oss själva) om vi istället tog en rajjd på supermercaton och plockade PRECIS vad vi ville.

Åh älskar fortfarande att promenixa i min italienska supermercato. Så mycket roligare än vanliga Coop Forum, lovar jag.


Så det blev en egen komponerad italiensk aperitivo-buffé i lyxklass. Som vanligt är det maten i fokus, och inre drickan. Ni som tror att alla dessa aperitivos som jag tar innebär ett antal urdruckna glas, känner mig inte speciellt väl. Det är ju maten it's all about..daaaa.
Nygräddade rosmarin- och olivfoccacie köpta runt hörnet, siciliensk pesto (Johanna-inspirerad kanske?), parmeggiano reggiano (såklart), melanzane, zucchini, färsk salsiccia, salami, crudo (haha åt Ale), melone, mozzarella, pomodori, pasta con ricotta, gorgonzola, marcarpone, grissini, biscotti e gelato dopo (certooo!)


Ja, det var en buon apetito helt klart ;D

6 kommentarer:

 1. I Sverige är detta lyx. I italien en vanlig söndagsmiddag. De där korvarna(salsiccia)de är ju underbara finns som kyckling och kalkonkorv också jättegott och inte dyrt.Bresola med riven parmesan och pressad citron är en delikatess också.Prova disaronno (Amaretto)och kaffe och glass gott.Tur det mesta är nyttigt annars rullar man snart fram..

  SvaraRadera
 2. Åh, vad du fixar och donar. Härligt är det, men du glömmer oliverna. Eller har jag hittat ditt enda svarta hål? :-P

  SvaraRadera
 3. Hemma hos mig är detta också en vanlig middag,) snabbt ,enkelt och gott! baci Cleo

  SvaraRadera
 4. =>LI, jag veeeet :)

  =>Lurigopalia, jag hade nog rullat ganska mycket vid det här laget om jag inte rörde mig en del ;) Nyttigt och nyttigt, jag vet inte om flera mozzarellor om dagen är så nyttigt, men jag förstår vad du menar :)

  =>Jenny, nja, jag vet inte, är uppvuxen med oliver hemma konstant. Har aldrig varit någon "lyx" för mig liksom :)

  SvaraRadera
 5. =>Cleo, ja det är intressant det där. I Sverige är det lyx och speciellt, i Italien är det vardagmat. Man ska alltid sukta efter det man inte har, eller hur? :)

  SvaraRadera