fredag, januari 23, 2009

En lugn och stillsam fredag

Idag promenerade jag bort till päronen i Sunby i morse och gick med pappa till Oskars minnesplats utanför sundbyskolans idrotthall.

Det känns jobbigt att se alla blommor och teckningar ge vika för snön och regnet. Fast det är ändå vackert på något vis, det visar det vackra som skiljer oss från aporna; sorg och medlidande. Samtidigt som jag stod och tittade på alla teckningar som barnen hade gjort så kommer känslorna om orättvisa och hemska öde fram. Såå fel! Så onödigt!

På en lapp stod det "Oskar. Du gick en väg som vi alla måste gå, men du gick för tidigt". Ja, det var alldeles för tidigt. Minst 70 år för tidigt.

Promenerade hem med Brolles låt "Jag är född i en liten by". Den ger en sorts moloken men tröstande känsla. Det passade väl in.





Visste inte om jag skulle skicka blommor eller ej så jag gjorde något lite mer personligt. 10*5 cm stort i sp-tråd, går att sätta bredvid ett fotografi eller hänga runt halsen. Oskars mamma uppskattade den. Jag tyckte en liten ängel var passande. En liten 8-åring som blivit ängel.


1 kommentar: